جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شناخت طبقات گوناگون جامعه

زمان مطالعه: 3 دقیقه

تحلیل درست تحوّلات متضاد تا حدودی به شناخت طبقات گوناگون جامعه مربوط می‏گردد. باید دید دشمنان اسلام و نهضت‏های رهائی‏بخش، چگونه و از چه راه‏هائی نفوذ می‏کنند؟ و مردم را از صحنه سیاسی انقلاب

کنار زده به دلسردی و ناامیدی می‏کشانند و ره‏آورد آن همه از خون‏ها و تلاش‏های ارزنده انقلابی را فراموش می‏کنند. در یک جامعه انقلابی گروه‏های مختلفی می‏توانند وجود داشته باشند.

1- بی‏تفاوت‏های ساکت (که در هر حکومتی کار خودشان را می‏کنند).

2- ضد انقلاب منتظر فرصت.

3- قدرت‏طلب‏های قابل خرید و فروش و معامله‏گر (که اکثر جاسوسی‏ها، جوسازی‏ها، جدائی‏ها را با وعده مقام و حکومت انجام می‏دهند).

4- طرفداران فساد و آلوده‏گی‏ها (این گروه نیز به نوع حکومت کاری ندارند می‏خواهند، فساد و اعتیاد خود را تداوم بخشند و می‏توانند عامل خوبی برای نفوذ قدرت‏ها باشند و انواع مزدوری را به جان بخرند).

5- طرفداران سُست عنصر و بُزدل انقلاب (گروهی که تحمل هیچگونه مشکلاتی را ندارند و در دفاع از ارزش‏ها ناتوانند).

6- طرفداران راستین که در پیدایش و تداوم انقلاب انواع مصیبت‏ها را به جان می‏خرند و فدائیان و ایثارگران صادق ارزش‏های به دست آمده می‏باشند.

با ارزیابی در طبقات یاد شده فوق، به درستی مشاهده می‏کنیم که 5 گروه اجتماعی در هر انقلاب و قیامی ضربه‏پذیر و خطرناکند و تنها یک گروه، بار سنگین نهضت را همواره بر دوش خود خواهد داشت که (و قلیل

من عبادی الشّکور)(1)

دشمنان انقلاب و استعمارگران سلطه‏گر با بکارگیری علم روانشناسی، و جامعه‏شناسی، و نظریه‏پردازی سیاستمداران کارکُشته، از کانال ضد انقلاب وارد صحنه اجتماعی، سیاسی نهضت‏ها شده و با وعده‏های حکومت و قدرت، قدرت‏طلبان بی‏تقوی را اجیر می‏کنند و با انواع حیله‏ها و نقشه‏های شیطانی. بی‏تفاوت‏ها را به کار گرفته، علیه انقلاب می‏شورانند و زمینه انواع مفاسد و اعتیاد را فراهم کرده تا طرفداران فساد و آلودگی‏ها را جذب نمایند.

آنگاه با مونتاژ چند شایعه.

و بمباران تبلیغاتی.

و تهدیدهای دروغین.

طرفداران سُست عنصر و رفاه‏طلب را از سر راه خود برداشته، علیه مواضع انقلاب تحریک می‏کنند.

و آرام آرام به پاسداران صادق انقلاب نزدیک می‏گردند تا با انواع تهاجمات، حمله‏های کاری خود را متوجه انقلاب سازند.

اینجاست که طرفداران جان بر کف انقلاب اگر نتوانند، یا امکانات یک دفاع مداوم و خونین را نداشته باشند و به آنها کمک‏های اساسی نشود. سرانجام از پای می‏افتند و مرزهای انقلاب بدون دفاع و نیروی نگهدارنده، آماج حملات و یورش‏های دشمنان شرق و غرب می‏گردد و ناآگاهان

اغفال شده با طرح و نقشه و تحریک دشمنان ارزش‏ها، تیشه بر ریشه خویش فرود می‏آورند و ره‏آورد خون هزاران شهید را بر باد می‏دهند.

پس پیروزی و تداوم نهضت‏ها.

یا شکست و سیر ارتجاعی ملّت‏ها به میزان و در صد گروه‏های یاد شده اجتماعی بستگی کامل دارد.

اگر طرفداران صادق و ایثارگر انقلاب فراوان باشند، یا با هشیاری لازم، و استقامت و پایداری مداوم، توان پاسخ دادن حملات دشمن را داشته و دیگر طبقات ضربه‏پذیر جامعه را بتوانند همراه سازند، و از تبلیغات مسموم دشمن نگهدارند، تداوم نهضت بیمه خواهد شد.

از این رو باید به شیوه‏های از صحنه خارج کردن قدرت مردمی، و یا در صحنه نگهداشتن عامل مردمی توجه کامل گردد.

حضرت زهرا (علیهاالسلام) پس از پیدایش حوادث ناگوار بر امت اسلامی، در طی چندین سخنرانی در مسجد مدینه، و در جمع زنان مهاجرین و انصار، به عوامل پیدایش رویدادهای مصیبت‏بار اشاره می‏فرماید و کمی یاران صادق را در کنار فراوانی دیگر گروه‏های ساکت و بی‏تفاوت و قدرت‏طلب، مورد ارزیابی قرار می‏دهد و راه‏های نفوذ و ضربه‏پذیر شدن یاران رسول خدا را، مورد بررسی قرار داده و شیوه‏های مقابله با آنها را نیز بیان می‏فرماید.

مَعاشِرَ النّاسِ: «ای مردمان!».

اَلْمُسْرِعَةِ اِلی قیلِ الْباطِلِ «که برای شنیدن حرف بیهوده شتابانید».

اَلْمُغْضِیَةِ عَلَی الْفِعْلِ القِبیح الْخاسِرِ «و کردار زشت زیان‏آور را نادیده می‏گیرید».

اَفَلا تَتَدَبّروُنَ الْقُرآنَ اَمْ عَلی قُلُوبٍ اَقْفالُها؟ «آیا در قرآن نمی‏اندیشید یا آنکه بر دلها مهر زده شده؟».

کَلّا بَلْ رانَ عَلی قُلُوبِکُمْ ما اَسَأتُمْ مِنْ اَعْمالِکُمْ «خیر، بلکه آنچه از اعمال زشت انجام داده‏اید تیرگی بر دلهای شما زده است».

فَاَخَذَ بِسَمْعِکُمْ وَ اَبْصارِکُمْ «و گوش‏ها و چشمهایتان را فراگرفته است».

وَ لَبِئسَ ما تَأوّلْتُمْ «بسیار بد مال‏اندیشی کردید و آیات قرآن را تأویل نمودید».

وَ ساءَ ما بِهِ اَشَرْتُمْ «و بد راهی به او نشان دادید».

وَ شَرّ ما مِنْهُ اِعْتَضْتُمْ «و بد معاوضه شرّ کرده‏اید».

لَتَجِدُنّ وَاللّهِ مَحْمِلُهُ ثقیلاً «به خدا قسم تحمّل این بار برایتان سنگین».

وَ غِبّهُ وَبیلاً «و عاقبت آن برایتان پر از وزر و وبال خواهد بود».

اِذا کَشِفَ لَکُمُ الْغِطاءُ وَبانَ ماوَرائهُ الضّراءُ «و وقتی که پرده برای شما برداشته شود و زیانهای این امر برایتان روشن گردد».

وَ بَدالَکُمْ مِنَ اللّهِ ما لَمْ تَکُونُوا تَحْتَسِبُونَ «و آنچه را که حساب نمی‏کردید بر شما آشکار گردد».

وَ خَسِرَ هُنا لِکَ الْمُبْطِلُونَ «آنجاست که به راه باطل، روندگان، زیانکار گردند».


1) سوره سباء 13.