جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دستور ساختن تابوت پوشاننده

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

روایت شده: فاطمه (س) به اسماء بنت عُمَیْس فرمود: من ناپسند می‏دانم آنچه را که با آن جنازه‏ی زنان را حمل می‏کنند(1) که پارچه‏ای روی جنازه‏ی آنها می‏اندازند و جسم آنها از زیر پارچه پیدا است، و هر کس آن را دید تشخیص می‏دهد که مرد است یا زن، من ضعیف شده‏ام و گوشت بدنم گداخته شده، آیا چیزی نمی‏سازی که مرا بپوشاند.

اسماء گفت: آن زمان که در حبشه بودم(2) مردم حبشه برای حمل جنازه چیزی را که پوشاننده بدن بود ساخته بودند، اگر می‏خواهی مثل آن را بسازم.

فاطمه (س) فرمود: آن را بساز.

اسماء تختی طلبید و آن را به رو انداخت، سپس چند چوب از شاخه‏ی خرما طلبید و آن را بر پایه‏های آن تخت، استوار کرد و سپس پارچه‏ای روی آن کشید (شبیه عِماری درآمد) و به فاطمه (س) عرض کرد: تابوتهای مردم حبشه، این گونه است.

فاطمه (س) آنرا پسندید و به اسماء فرمود: خدا تو را از آتش دوزخ محفوظ بدارد، مانند این تابوت برای من بسازد و مرا با آن بپوشان.

و نقل شده وقتی که حضرت زهرا (س) آن تابوت را دید خندید، با توجه به اینکه بعد از رحلت رسول خدا (ص) هیچگاه تبسّم (لبخند) نکرده بود و فرمود: این تابوت، چقدر زیبا و نیکو است که مانع مشخص شدن زن و مرد می‏شود!(3)


1) گویا تابوت آن زمان همانند نردبانی بدون دیوار بوده، و جنازه را روی آن می‏گذاشتند، و جنازه مشخّص می‏شد.

2) اسماء همسر جعفر طیّار بود، و حدود پانزده سال همراه جعفر در حبشه به سر برد و بعد از شهادت جعفر، همسر ابوبکر شد، محمد بن ابوبکر پسر او است (مترجم).

3) کشف‏الغمّه ج 2 ص 67 به نقل از ابن‏عبّاس.