جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تقریظ از آیةالله العظمی ناصر مکارم شیرازی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

«بِسْمِ اللَّه الرَّحمنِ الرَّحِیم»

در میان دانشمندان بزرگ اسلام افرادی را سراغ داریم که آثار پربرکتی از خود به یادگار گذاردند و مردم در همه جا از آثار قلمی آنها بهره می‏گیرند، این برکات معنوی نشانه‏ای است از اخلاص والای آنان.

از جمله این بزرگان مرحوم عالم بزرگوار حاج شیخ عباس محدّث قمی قدّس سرّه را می توان نام برد که همه‏ی ما به آثار ارزشمند او آشنا هستیم.

نامبرده دقت نظر در انتخاب و بررسی احادیث و حسن سلیقه و روشنی بیان و استحکام قلم را با اخلاص و عشق نسبت به اهل‏بیت (ع) یکجا جمع کرده بود و به همین دلیل عوام و خواص از آثار قلمی او بهره می‏گیرند و بر روان پاکش درود می‏فرستند.

آثار آن بزرگوار عمدتاً بر محور ولایت اهل‏بیت (ع) و احیای نام و تاریخ و سیره و سنت آنها دور می‏زند، و در همه جا عشق او به ولایت اهل‏بیت پیغمبر (ص) از لابلای سطور و کلماتش می‏درخشد.

از جمله آثار ارزنده‏ی او کتاب «بیْتُ‏الاَحْزان» است که پیرامون تاریخ پرماجرای زندگی غم‏بار بانوی اسلام فاطمه زهرا سیدة نساء العالمین (سَلامُ اللَّه علیْها) نگاشته، و چنانکه از نامش پیدا است حقایق دردناک مربوط به زندگی این بانوی بزرگ اسلام، به اضافه‏ی مقام والا و بی‏نظیر آن حضرت و فضائل و کرامات آن بزرگوار در آن جمع‏آوری شده است.

این کتاب اخیراً به وسیله دانشمند محترم جناب مستطاب حجةالاسلام آقای محمّدی اشتهاردی (دامت تأییداته) که از نویسندگان پرکار و با سابقه‏ی حوزه‏ی علمیه قم و دارای آثار متعدّد ارزنده، و از یاران «تفسیر نمونه» است به فارسی سلیس ترجمه شده است، تا نفع آن عام و مایه‏ی استفاده‏ی همگان گردد.

اینجانب گرچه تنها توفیق مطالعه بخشی از این کتاب را پیدا کردم، ولی با توجه به شناختی که از «محدّث بزرگوار و عالیمقام مرحوم حاج شیخ عباس» (قدّس سرّهُ الشریف) دارم، و نیز با توجه به دقت نظر مترجم محترم جناب آقای محمّدی، مطمئنم اثری ارزشمند عرضه شده است.

امید آنکه عموم علاقمندان اهل‏بیت (ع) با مطالعه این کتاب به گوشه‏ای از مقامات بسیار والای بانوی اسلام (ع) و عظمت او در پیشگاه خداوند، و خلق و خوی بهشتیش آشناتر گردند، و با پیمودن راه او به خداوند متعال تقرّب جویند. والسّلامُ عَلَیْنا وَ عَلی عِبادِ اللَّه الصّالِحین.

قم حوزه‏ی علمیّه- ناصر مکارم شیرازی

17 تیر ماه 1369