جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مقام فاطمه در بهشت

زمان مطالعه: 2 دقیقه

و در پاره‏ای از روایات آمده، فاطمه (س) یکی از سواران چهارگانه روز قیامت است که سوار بر «غَضْباء»، ناقه‏ی (شتر) رسول خدا (ص) می‏گردد و وارد محشر می‏شود.

مرحوم ابن شهر آشوب، روایت می‏کند: هنگامی که پیامبر اسلام (ص) در بستر رحلت قرار گرفت، ناقه‏ی غضباء به پیامبر (ص) عرض کرد، مرا بعد از خود برای چه کسی وصیت می‏کنی؟

پیامبر (ص) فرمود: «ای غضباء، خدا به تو برکت دهد، تو از آن دخترم فاطمه (س) هستی، که در دنیا و آخرت بر تو سوار می‏گردد».

هنگامی که پیامبر (ص) رحلت کرد، آن ناقه، شبانه نزد فاطمه (س) آمد و گفت: سلام بر تو ای دختر رسول خدا، اکنون فراق من از دنیا نزدیک شده است، سوگند به خدا پس از رحلت رسول خدا (ص) لب به آب و علف نزده‏ام، آن ناقه (از فراق جانسوز پیامبر) سه روز بعد از رحلت رسول خدا (ص) جان داد.

و در تفسیر فرات ابن ابراهیم نقل شده که امیر مؤمنان علی (ع) فرمود: روزی رسول خدا (ص) بر فاطمه (س) وارد شد، در حالی که فاطمه (س) غمگین بود،

پیامبر (ص) مطالبی درباره‏ی قیامت فرمود تا به اینجا رسید: ای فاطمه! هنگامی که به در بهشت رسیدی دوازده هزار حوریّه با تو ملاقات می‏کنند، که قبلاً با هیچکس ملاقات نکرده‏اند و بعد از ملاقات با تو نیز با هیچکس ملاقات نمی‏نمایند، در دست آنها سلاحی از نور است، آنها بر ناقه‏هائی از نور سوار هستند که پالان آن ناقه‏ها از طلای زرد و یاقوت سرخ می‏باشد، مهار آنها از مروارید تر است، و بر هر ناقه بساطی از سُنْدُس که با جواهر آبدار، مرصّع و متراکم می‏باشد، قرار دارد، هنگامی که وارد بهشت گردی، بهشتیان از قدوم تو شادمان گردند، و از برای شیعیان تو مائده (سفره‏های) مخصوصی که بر کرسی نور قرار دارند حاضر کنند، و از غذای آن تناول کنند، در حالی که سایر مردم هنوز درگیر حساب و کتاب خود هستند، و از برای شیعیان تو آنچه را که میل داشته باشند، همیشه آماده و مهیّا شده است.

و هنگامی که اولیاء خدا در بهشت استقرار می‏یابند، حضرت آدم (ع) و همه‏ی پیامبران بعد از او، به زیارت تو می‏آیند.(1)


1) سند این حدیث به ابن‏عباس می‏رسد و او از علی (ع) نقل می‏کند، حدیث طولانی است که فراز فوق، قسمتی از آن است، مشروح آن در کتاب ریاحین الشّریعه ج 1 ص 225 تا 228 آمده است (مترجم).