پس از بردن امام به مسجد، در آن ازدحام جمعیت، عمر با شمشیر برهنه تهدید کرد که: اگر با ابوبکر بیعت نکنی گردنت را میزنم. در این هنگام حضرت زهرا علیهاالسلام خطاب به ابوبکر فرمود:
حدیث 71
قالت: یا ابابکر اترید ان ترملنی من زوجی؟
و الله لئن لم تکف عنه لانشرن شعری و لاشقن جیبی و لاتین قبر ابی
(ای ابوبکر! آیا میخواهی شوهرم را از دستم بگیری؟ (و مرا بیوه سازی؟) سوگند به خدا اگر دست از او برنداری، موی سرم را پریشان میکنم و گریبان چاک زده کنار قبر پدرم رسول خدا میروم)(1)
سپس دست امام حسن و حسین علیهماالسلام را گرفت تا در کنار قبر پیامبر صلی الله علیه و آله با
نفرین و ناله تهدید خود را تحقق بخشد
امام علی علیهالسلام به سلمان فرمود:
«سلمان فاطمه را دریاب، گوئی دو طرف مدینه را مینگرم که به لرزه درآمد، سوگند به خدا اگر فاطمه علیهاالسلام موی خود را پریشان کند و گریبان چاک نماید و در کنار قبر پیامبر صلی الله علیه و آله نفرین و ناله سر دهد، دیگر مهلتی برای مردم مدینه باقی نمیماند، و زمین همهی آنها را در کام مرگبار خود فرو میبرد»
سلمان شتابان خدمت زهرا علیهاالسلام رسید و گفت:
(ای دختر محمد صلی الله علیه و آله! خداوند پدرت را مایهی رحمت جهانیان قرار داده است، خواهش میکنم به خانه برگرد و نفرین در حق مردم نادان مکن.
حضرت زهرا علیهاالسلام پاسخ داد:
حدیث 72
فقالت: یا سلمان! یریدون قتل علی و ما علی علی صبر فدعنی حتی آتی قبر ابی فانشرن شعری، و اشق جیبی و اصیح الی ربی
(ای سلمان! آنها قصد جان علی علیهالسلام را دارند، و من در شهادت علی علیهالسلام نمیتوانم صبر کنم، صبرم تمام شده، مرا به حال خود بگذار تا کنار قبر پدرم بروم، موهایم را پریشان نمایم، گریبان چاک دهم، و به درگاه خدا ناله سر دهم.)(2)
سلمان فارسی که فاطمه علیهاالسلام را برای ناله و نفرین مصمم یافت، گفت: امام علی علیهالسلام مرا فرستاد و فرمود که به شما بگویم:
(فاطمه بخانه بازگردید و از ناله و نفرین خودداری کنید)
وقتی حضرت زهرا علیهاالسلام پیام امام را شنید فرمود:
حدیث 73
قالت: اذا ارجع و اصبر و اسمع له و اطیع
(حال (که شوهرم و امام من، فرمان داده که به خانه بازگردم،) میروم و صبر میکنم و سخن آن بزرگوار را میپذیرم و از او اطاعت میکنم.)(3)
1) کتاب عوالم ج 11 ص 211 و مناقب ابن شهر آشوب ج 3 ص 188 و بحارالانوار ج 43 ص 47.
2) کتاب عوالم ج 11 ص 406 و اختصاص شیخ مفید ص 181.
3) کتاب عوالم ج 11 ص 211 و مناقب ابن شهر آشوب ج 3 ص 118 و بحار ج 43 ص 47.