جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

خطر غفلت از قدرت دفاعی نهضت‏ها

زمان مطالعه: 3 دقیقه

با توجه به ضرورت دفاعی برای کشور و انقلاب، و ارزیابی صحیح یکی از دیگر عوامل بازدارنده آفت‏ها، و نگهدارنده ارزش‏ها، این واقعیت

به اثبات می‏رسد که تشکیل ارتش و بسیج عمومی طرفداران انقلاب، در تمام نهضت‏ها، هم در لحظه‏های آغازین پیروزی و هم تداون آن ضروری و کارساز است و نباید از آن غفلت داشت.

اگر انقلاب اسلامی یک واقعیت است، دفاع و پاسداری از ره‏آوردهای آن واجب به شمار می‏آید زیرا در تحلیل عوامل شکست نهضت‏های بشری و الهی و پیدایش حوادث تلخ و ناگوار می‏نگریم که هر انقلاب و نهضتی بدون قدرت دفاعی مناسب و نیرومند، نتوانست دوام بیاورد و در برابر فتنه‏ها و توطئه‏ها سیر ارتجاعی و انحرافی گرفته‏اند.

و در مقابل، هر انقلابی که پس از پیروزی، در فکر پیدایش قوای مسلّح و قدرت دفاعی متناسب بود و توانست نیروهای طرفدار انقلاب را با آموزش‏های لازم بسیج کند مانده است دوام آورده است.

به برخی از نمونه‏ها توجه کنیم:

مرحوم مدرس آن بزرگ انقلابی نستوه و شهید، اگر امکانات لازم را می‏داشتند و با همکاری و هم‏دلی دیگر یاران انقلابی، به فکر تشکیل نیروهای دفاعی می‏افتادند، و با دست توده‏های مردم، قدرت دفاعی جامعه را تحقق می‏بخشیدند، و در برابر قوای تا دندان مسلّح نظامیان و قزاق رضا قُلدر، از یک توان نظامی شایسته‏ای برخوردار بودند، کار بدانجا نمی‏کشید که، مشتی قزاق با دیکتاتوری‏های رضاشاه، بر سرنوشت مجلس و مردم و کشور سلطه پیدا کنند و به خانه امن مردم تهاجم نمایند.

آن همه فریادها، افشاگری‏ها، مبارزات رهائی‏بخش، قوانین ارزشمند، وحدت و یکپارچگی توده‏ها، زندان کشیدن‏ها، تبعید رفتن‏ها، شهادت‏طلبی‏ها، همه و همه در برابر حرکت میلیتاریستی قزّاق‏های وابسته، بی

دفاع و بی‏یاور ماند، و در آتش و سفیر گلوله‏ها به دست نابودی و فراموشی سپرده شد.

در نهضت تنباکو نیز همین اصل نادیده گرفته شد.

پس از آن همه مبارزات و افشاگری‏ها، آرام آرام، گویا گرد سرد سکوت بر سر همه پاشیده شد و دوباره قدرت استحماری شاه همه چیز را به حالت اوّل برگرداند.

و خون‏های مردم تهران و شیراز به هدر رفت.

و حماسه خونین آن فقط در تاریخ به یادگار ماند.

انقلاب حضرت آیةاللّه کاشانی نیز به گونه تأسف‏باری در برابر این اصل مسلّم بازدارنده، بی‏تفاوت ماند و ره‏آورد شوم آن را بلافاصله نگریست.

آیةاللّه کاشانی در پیدایش نهضت با:

تجربیّات دوران مبارزات رهائی‏بخش شیعیان عراق علیه انگلستان.

و تفکّرات عمیق دوران تبعید.

و همراهی علماء تهران.

و با کفن پوشیدن و تحصّن روحانیّون در حضرت عبدالعظیم (ع).

و هماهنگی دانشگاهیان.

و بسته شدن بازار تهران.

و شهادت‏طلبی مردم بپا خواسته ایران.

و ریخته شدن خون‏های پاک عزیزان موفق شد، و شاه و ثریّا فرار کرده بودند، و نهضت ملّی شدن صنعت نفت تحقق یافت و رئیس حکومت و وزراء تعیین گردیدند.

امّا از اصل، تأسیس قدرت دفاعی متناسب با انقلاب، و ارزش‏های آن غفلت کرد، و به جای پاکسازی و بازپروری ارتش ایران، به آن اعتماد نمود، و به همان شکل و شمایل دوران شاهنشاهی رهایش کرد و نیروهای طرفدار انقلاب را آموزش نداد و نیروی بالقوّه توده‏های مردمی را به فعلیّت نرساند، نتیجه آن شد که:

سپهبد زاهدی با چند تانک زنگ زده.

و مشتی اراذل و اوباش شعبان بی‏مخ.

یک انقلاب و یک حکومت را تنها ظرف چند ساعت از پی درآورند و رسماً سقوط حکومت مصدق را اعلان نمایند.

و حرکت چشم‏گیر بازدارنده‏ای مشاهده نگردد!!

و همه به انزوا و سکوت کشانده شوند!!

همه تحلیل‏گران تاریخ نهضت‏ها، ژرف‏نگری و واقع‏بینی حضرت امام خمینی (رحمةالله علیه) را با شگفتی مشاهده کردند که در لحظه‏های پیدایش انقلاب، حتی قبل از فرار شاه در فکر ایجاد هسته‏های مقاومت، و پاسداران جان بر کف مؤمن به انقلاب بودند، و پس از پیروزی، ارگانهای مختلف نظامی و دفاعی را پدید آوردند و با قاطعیّت و عدالت به پاکسازی و بازسازی ارتش ایران پرداختند و سپس با فرمان بسیج عمومی و تشکیل ارتش 20 میلیونی، دندان طمع جهان‏خواران غرب و شرق را به سنگ سخت کوبیدند، و تداوم انقلاب را با به صحنه کشاندن بسیجیان عاشق و عابد تضمین فرمودند، و هرگونه تهاجم و تحرک مخالفان انقلاب را در داخل و خارج دفع نمودند (راهش پر رهرو و جان پاکش همواره در حضور حضرت یار باد).